Geef de pen door

Geef de pen door

Wim de Wit

Het was voor de Corona-tijd. Het was in de tijd voor de Kerst en onze kleinzonen zongen in de kerk. Gert Oosterbeek (toevallig ook de opa van dezelfde kleinzonen) zat naast me en hij hoorde me zacht meezingen met de muziek. Hij heeft, denk ik, altijd bewondering gehad voor mijn stem, want hij zei tegen me dat het Schlagerkoor ook wel iets voor mij zou zijn….

Ik volgde zijn gedachte op, ging op een dinsdagavond kijken naar de repetitie in de achterzaal van De Ster. Het leek mij weel wat, zo samen zingen.

Muziek is altijd belangrijk voor me geweest. Ik keek op zaterdag wel regelmatig naar het programma “Zum blauen Bock”, waarin natuurlijk alleen maar Duitse muziek was. Ik heb 50 jaar in de bouw gewerkt, veel heel mooie muziek gehoord, mooie schlagers, Gerhard Wendland bij voorbeeld of Freddy Quinn, en trouwens ook heel veel waardeloze ‘geheime zender muziek’. Op de bouw was over de muziekkeuze soms wel gedoe……

Zo is ‘t gekomen….met veel plezier ben ik al een aantal jaren lid van het Schlager-koor. Ik ben er bijna altijd; als je lid bent van een club moet je er ook zijn, vind ik….. De muziekteksten uit het hoofd leren gaat eigenlijk van zelf. Ik geniet van de optredens;  kort geleden nog in het bejaardentehuis in Haaksbergen. Het enthousiasme van de bewoners, het meezingen…..dat vind ik hartstikke gezellig.

Het Schlager-koor is hartstikke fijn….het is “Frei wie der Wind”….

Harmen Schinkel

Het is een zonnige zondagochtend begin April, ik fiets richting de Ster op weg naar het Frühshoppen
van het Goorse Schlagerkoor. Bij alle voorgaande edities kon ik niet aanwezig zijn. Het viel altijd
samen met het concours hippique in Markelo of de survivalrun Bathmen waar ik dan aan mee deed.
Maar dit jaar ben ik erbij. Na alle enthousiaste verhalen kan ik het zelf beoordelen.
Overdag maak ik Nederland een stukje duurzamer door het adviseren en ontwikkelen van
zonnesystemen van 6 tot +4000 zonnepanelen. Leg ik ’s avonds Lauren en Dorian samen met
Annemiek in bed. Waarna ik op dinsdagavond van de Kerkegaarden naar de Ster fiets voor de
wekelijkse repetitie. Een avond die naast het zingen van bekende, onbekende en nieuwe schlager
nummers ook ruimte biedt om even bij te praten met Die Jugend van het koor. Maar ook dubieuze
beleggingsadviezen of een interessante discussie over duurzame stroom en natuurlijk even bijpraten
met mijn vader.
In April van dit jaar stond ik zelf als lid van het koor op het podium tijdens het Frühlingsfest. Dat
begon met kippenvel tijdens de opening en na het tweede nummer zat de stemming er goed in. Dit
was één van de vele hoogtepunten in de afgelopen twee jaar. Van de welbekende uitjes, de
succesvolle Tourpoule tot optreden in de Grolsch Veste en natuurlijk de tweedaagse trip naar
Brussel. Met de neus in de boter kan je wel zeggen.
Leden van het Schlagerkoor kom je op de meest bijzondere plekken tegen. Vaak wel te relateren aan
de consumptie van bier. Dus dat het geen doorsnee koor is werd al snel duidelijk. Maar bovenal erg
gezellig en bij bijna alle optredens zit de sfeer er goed in. Het koor is zeker niet doorsnee gezien
leden zelfs worden gehuldigd tijdens de jaarvergadering met het 13,5 jarig jubileum. Mooi dat het zo
kan! Ikzelf ga voor het 13 1/3 jubileum, maar dat duurt nog even. In die tussentijd verwacht ik nog met
veel plezier, enthousiasme en inzet bij te dragen aan alles wat het koor te bieden heeft.
Niek bedankt voor het doorgeven van de pen ( al is er geen pen bij aan te pas gekomen) en ik geef
hem graag weer door aan mijn vader Gerrit Schinkel.
Grüssen , Auf Wiedersehen , Tschüs! Harmen!

Jelle Faber

Ik ben geboren in het Groningse Kommerzijl. Na de Ambachtschool ben ik de bouw ingegaan. Ik heb 25 jaar bij AKZO-NOBEL gewerkt in Hengelo en heb nu pensioen. Ik ben in 1977 getrouwd met Henny Veenema en we hebben 2 kanjers van dochters gekregen Marieke en Evelien. Ik ben 50 jaar lid van voetbalvereniging GFC, waar ik leider en trainer ben van het G-TEAM. Vanaf de oprichting van het Schlagerkoor sinds 2005 ben ik al lid en met heel veel plezier en ik hoop er nog vele jaren van te genieten. Wantplezier moeten we er in houden, dat is heel belangrijk voor ons koor. Jelle is maandag 10 april 2017 overleden.

Jan van de Haar

Sinds 2006 lid van het Goorse Schlagerkoor. Ik was altijd al liefhebber van Duitse schlagers en heb contact gezocht met het Schlagerkoor. Het is vanaf het begin een supergezellige groep mensen, goede en gezellige repetitie avonden en al vele mooie optredens achter de rug, met als hoogtepunt, eens in de 2 jaar het Frühschoppen bij onze thuislocatie Eetcafe de Ster.

Harry Rouwhof

Geboren en getogen in het plaatsje Goor en getrouwd met Rita. Mijn interesse voor de Duitse muziek is al in mijn kinderjaren ontstaan. Thuis werd door mijn ouders zaterdags altijd naar Duitse muziek geluisterd. Nu rijd ik graag op mijn blauwe Kreidler door de Duitse natuur. Dan maak ik een tourtocht met de jongens van de Kreidler club. Onderweg leggen we dan aan voor een schnitzel of een bratwurst. In 2007 ben ik lid geworden van het Schlagerkoor en elke week zing ik met heel veel plezier. Na afloop wordt er dan nog even lol geschopt (wi wi) onder het genot van een pilsje. Ik hoop nog vele jaren te mogen zingen in het Schlagerkoor.

Agnes Lamain,

Geboren en getogen in Deventer en getrouwd met René. Toen ik 8 jaar was ging ik bij de Deventerse Accordeon vereniging KDO (Kunst Door Oefening), waar ik 10 jaar in het orkest heb gespeeld. Ik werk als directiesecretaresse bij Aqua + in Goor. Nadat ik eerst als accordeoniste gespeeld heb bij het Smartlappenkoor, speel ik vanaf 2005, als enige vrouw, bij het Goorse Schlagerkoor. Bij de diverse optredens is het erg gezellig. Kortom, met veel plezier ga ik elke dinsdagavond naar De Ster om ‘mijn mannen’ muzikaal te begeleiden.

Wallie Endemen, geboren en getogen Gorenaar. Ook ben ik de trotse vader van 3 dochters, Michelle, Sandra en Myon. Mijn vriendin heet Mieke. Ik ben verkoper van truck en traileronderdelen. Ik ben vanaf het begin lid van het Schlagerkoor. Op dit moment zit ik in de muziekcommissie. Ik heb een bijzondere band met muziek die mij zowel door gelukkige en minder gelukkige  tijden geloodst heeft. Aan het koor koester ik warme herinneringen, zowel in de sociale sfeer als in de leuke optredens die we hebben gehad. Ook de leuke uitjes die we samen beleefd hebben waren altijd een enorme uitlaatklep voor mij!.

Roel Peuling

Woonde tot zijn trouwen in het mooiste stukje van Hengelo, ‘t Tuindorp. Ik ben getrouwd met Aartje Hallers en gingen wij in Goor wonen. Wij hebben 2 zonen (Bob en Frank) en 2 kleinkinderen (Mike en Lars). Ik was 42 jaar bij Thales in Hengelo werkzaam als commercieel-technisch medewerker. De laatste 15 jaar als After Sales correspondent met de Duitse Marine en de Nederlandse Lucht- en Landmacht. In 2002 ging ik met de VUT en ben sinds 2008 gepensioneerd en ontvang AOW. Ik ben sinds 2005 zanger bij Het Goorse Schlagerkoor waar erg veel gezellige vrije tijd in gaat zitten.

Willem Schoterman

Geboren en opgegroeid in Epse, is vanaf september 2005 lid van het Schlagerkoor. Als leraar Duits heb ik natuurlijk wel een band met Duitse liedjes, maar ook de contacten met de “Goorse jongens” zijn erg leuk. Spontaan ontstaan vaak leuke dingen, zoals het reisje naar Bad Munstereifel waar we Heino ontmoet hebben in zijn café. Het hoogtepunt was onze deelname aan de Schoolfeestoptocht in 2012. Ik hoop nog vaak in het rode overhemd en zwarte broek op te treden, dromend van een optreden in de Westfalenhalle in Dortmund.

Henk ten Zende

Geboren in Herike gem. Markelo, getrouwd met  Conny en samen hebben we twee kinderen. Vanaf oktober 2005 ben ik het lid van het schlagerkoor. Ik werk als ventilatie/onderhoudsmonteur. In mijn vrije tijd hou ik van klussen, tuinieren en mountainbiken. Het  eerste optreden bij cafe de Pot vond ik erg leuk. Waar ik met veel plezier naar terug kijk is het frühshoppen. De studiereizen zijn altijd goed geregeld en erg gemutlich. En natuurlijk de optochten, vooral de laatste keer was een enorm feest. Ik denk dat ik altijd bij het schlagerkoor zal blijven want het is een leuke groep met veel gezelligheid.

Harry ten Hoopen

Beter bekent als Harry Hemmink. Ik woon in Gelselaar en ben geboren in Haaksbergen. De liefde dreef me naar Goor waar ik mijn kleine dondersteen Hennie Hemmink tegen kwam. Dat was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels zijn we 44 jaar verder en  uitgebreid met twee zonen en twee kleinkinderen met aanhang. Mijn hobby,s zijn voetballen, fietsen en natuurlijk zingen. Ik ben vanaf de oprichting lid van de gezellige meute. We hebben een fijne groep en dinsdagavond is de zingavond waar ik veel plezier aan heb (vindt Hennie ook fijn een avondje voor haar zelf). Ik hoop dan ook nog vele jaren samen menig liedjes te mogen zingen.

Han Klarenbeek

Geboren  in Klarenbeek en getogen in Twello. Vader van 4 kinderen, Lobke, Yoshi, Naledi en Stijn. Mijn vriendin heet Marja en ik ben werkzaam als directeur op een basisschool in Borne. In 2006 ben ik lid geworden van het Schlagerkoor. Heerlijk om na een lange intensieve werkdag zo ongedwongen een avond te kunnen zingen. Er is een grote verbondenheid. Het frühschoppen iis erg leuk, hoewel ik zelf de deelname aan de Schoolfeestoptocht toch wel het hoogtepunt vond. Ik hoop samen nog vele gezellige zangavonden en optredens te mogen beleven.

Richard ten Buuren

Getrouwd met Henriette, vader van onze zoon Sven met als huidier onze Berner Senner Jille. Geboren en getogen in Hengevelde. Van beroep timmerman op en in de bouw, mooi en uitdagend werk en veel in de buitenlucht. Als hobby’s heb ik vissen, wandelen, de tuin, de voliere en FC Twente. Ben lid vanaf het eerste begin. We hebben als koor een leuke en enthousiaste groep. De wekelijkse repetities en af en toe de optredens zeg ik niet makkelijk af evenals onze uitjes, prachtig mooi en gezellig. Hoogtepunten voor mij waren mee doen aan de Goorse optocht, de studiereizen en ons eigen Frühshoppen. Wat Ik hoop nog vele jaren bij deze groep zangers te blijven, want ik vind het mooi om andere mensen door onze liedjes een mooie middag of avond te bezorgen.

Ernst Meisel

Geboren te Harderwijk. Inmiddels wonen mijn vrouw, 2 dochters en ik met veel plezier in Goor. Ik ben werkzaam als financieel planner/ pensioenadviseur. Naast zingen hou ik me bezig met gitaarspelen, hardlopen, spinning en in de zomer wielrennen. Ik denk dat ik rond 2000 lid ben geworden van het Schlagerkoor. Het is een heerlijke ontspanning om eerst samen muziek te maken en daarna de derde ronde in te gaan. Ik kan erg genieten van onze optredens in diverse bejaardenhuizen vanwege het plezier dat de bewoners hieraan beleven. Hét hoogtepunt was voor mij het meedoen aan de Schoolfeestoptocht. Ik hoop samen nog vele gezellig zangavonden en optredens te mogen beleven.

Henk Matel

Geboren in Hengelo (ov) . Ik ben getrouwd met Jeannette, samen hebben we 2 kinderen Frank en Renate. Ik heb 25 jaar als calculator-werkvoorbereider gewerkt. Momenteel ben ik werkzaam als projectleider bij een aannemingsbedrijf. In september 2008 ben ik lid geworden. Binnen het koor zit ik in de kleding- en bouwcommissie, waar het hoogtepunt de bouw van de boot is geweest voor het Fruhschoppen en deelname aan de schoolfeestoptocht in 2012 was onvergetelijk. Ik vind iedere optreden met het koor weer een feest, vooral de gezelligheid en saamhorigheid. Ik hoop dat ik nog lang deel uit mag maken van deze gezellige club en van de bouwcommissie.

René Wubbels

Geboren  te Winterswijk. Ik woon samen met Ina en onze dochter. Vanaf het begin ben ik bij het Schlagerkoor. Vroeger thuis werd er op zondagmorgen vaak een Duitstalige LP opgezet.  Luidkeels werd er dan meegezongen. Overdag ben ik werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Een andere grote hobby is de vrijwillige brandweer. Daarnaast mag ik graag motorrijden en rennen in de omgeving.  Het koor is heerlijk ontspannend, nergens aan denken, gewoon lekker zingen en plezier maken. Ons allereerste optreden bij “De Pot” in Markelo  en onze ontmoeting met Heino in zijn woonplaats Dorfmunstereifel waren absolute hoogtepunten.

Albert Smit

Geboren aan de Hengevelderstraat in Goor. Ik ben getrouwd met Ine, hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Na ruim 46 jaar werken in de bouw geniet ik nu van mijn pensioen. Mijn hobby’s zijn voetballen, hardlopen, trimleider, wagens bouwen voor de Goorse Optocht. Eerst met Wie doot ut, later met de Woetpekkers en in 2012 met ons koor. Dit was een groot succes. Verder zing ik bij het Goorse Smartlappenkoor. Sinds 2011 zing ik bij het Goorse Schlagerkoor, een enthouisiaste groep kerels en die ene vrouw van ongekende waarde. Elke dinsdagavond is voor mij weer een hoogtepunt. Ik hoop samen met deze fijne groep zangers nog veel mooie momenten mee te maken.

Jan Horck. ‘k stun lest op nen aomd boet’n, dat doo’k wa vaker zoo an stroat, en toen kom ik ongemeerkt zoo met Gerard ter Grefte an de proat. ie mossen zegge toen in één moal, bie ‘t Goarse Schlagerkoor goan. Ik bin der ok bie, zegge, en het spit mie da’k ‘t nich eerder heb e’doan. ‘k Zegge meer kon ie dan zing’n? Da’s now ‘t eerste wa’k heur. Now, zegt Gerard, as nen liester, ‘t geet der mangs onmeundeg deur. En ‘t is altied zo gezellig, gineene den der ‘soams ontbrek, weer of gin weer, almoal komt ze. En dat doo’w een moal in de wek. ‘k Zei hoo geet zo’n repetitie, wat wordt doar almoal doan? Gerard zeg, dat za’k vertell’n, ‘k wed daj dan ook met wilt goan. Aw der komt nem wie ‘n paar borrels, dan spölle wie nen zet pandoer. Oonderhand nog is nen borrel, en ‘n wöske of nen vis in ‘t zoer. Ik zegge, ja meer now dat zing’n, wanneer wordt dat eiglek doan? Oh, zegt Gerard, dat komp later, dat doo’w pas bie ‘t noar hoes hen goan.

Henry Vorkink

Er zijn altijd dingen die je onthoudt en waarvan je weet waar dit was toen het gebeurde. Bij schoenwinkel Hemmink (Schuurman) ben ik gevraagd. Druk met de hockey en mijn gezin bestaande uit dochter Imke en zoon Dennis en mijn vrouw Ans. Geboren in Goor 1959. De optredens, het Fruhshoppen op zondagmorgen, bij verzorgingshuizen, diverse korenfestivals in Raalte, Hengevelde en Hengelo en optreden tijdens Goor 750 jaar vond ik prachtig. Drie keer deelname aan de Schoolfeestoptocht, waarvan 2012 een absoluut hoogtepunt was. Het bouwen van de boot, de saamhorigheid, liedjes opnemen in de Reggehof, de betrokkenheid van onze dames, de optocht in de regen en de apotheose in de tent en de afsluitende bbq. Wat was dat super mooi. Het Goorse Schlagerkoor is voor mij een onderdeel van het leven en ik zou het niet meer willen missen.

Frans Overbeek, geboren op het Zeldam Erve Kranemors. Gestudeerd aan de Knollenacademie in Delden, later omgeschoold tot timmerman. Getrouwd in 1980, 2 kinderen dochter Renee en zoon Willem. In 1999 gescheiden en in 2000 eigen timmerbedrijf gestart. Ook heb ik toen mijn huidige vrouw Edel leren kennen. Zij heeft 2 kinderen dochter Imke en zoon Mick. In 2003 met de hele bubs samen gaan wonen. In 2008 naar het Schlagerkoor, ik was meteen verkocht en doe dit met veel plezier. Samen met Rene Morsink en Jan Roelofsen zit ik in de reiscommissie. De optredens zijn altijd leuk met als hoogtepunt het optreden in de Tente met 750 jaar Goor en de optocht in 2012. Ik hoop nog lang mee te kunnen zingen met dit mooie stel zangers en muzikanten.

Gerrit Oolbrink

 

Geboren aan de Markeloseweg te Markelo aan de grens van Goor. De boerderij waarin ik geboren ben heette “In den Richter van Kedingen”. De bijnaam van de boerderij was “Klomp”, vandaar de naam Gerrit van Klomp. Ben ik 1982 getrouwd met Josefien de poelier. Ik ben naar de LTS gegaan in Hengelo en en ben ik schilder geworden. Ik heb een aantal bezigheden zoals biljarten, jagen in het jachtseizoen en de wintersport. Ik zing met veel plezier. Op dinsdagavond oefenen en de optredens zijn mooi, waar altijd met veel passie wordt gezongen. En dan komt er nog een derde helft wat ook belangrijk is. Dit blijkt wel na de tijd zoals iedereen met elkaar omgaat. Bij deze hoop ik nog jaren deel uit te maken van deze Schlagervrienden.

Gerhard Bekkenkamp

(Garad van de Keujer). Ik woon samen met Gonny in Goor maar ben geboren in Markelo Ik werk als chauffeur in de bouw en wegenbouw. Als hobbies heb ik naast het Schlagerkoor mijn knalgele VW Buggy, naar de motorcross gaan en Bourgondisch eten. Het Schlagerkoor is een mooie ontspanning. Bij de optredens is het prachtig om iets moois te laten horen door een groep mannen met veel verschillende persoonlijkheden. Erg leuk is het Fruhshoppen en mee doen aan de optocht. Het jubileumjaar zal ook een gezellig jaar worden met veel optredens en geslaagde repetitie-avonden. Ik hoop nog jaren met deze leuke groep te zingen en een biertje te mogen drinken.

Hans van Welbergen

Geboren  te Colmschate, getrouwd en woont sinds 1980 in Goor. Werkzaam als sr. projectleider bij Ziggo. Mijn grote hobby is muziek en vooral het maken er van. Speelt gitaar vanaf zijn twaalfde. Na enige aarzeling ben ik in de begeleidingsband van het Schlagerkoor komen spelen en heb hier geen moment spijt van gehad. We hebben altijd enorm veel lol met elkaar. Daarnaaast speel ik ook in de band van het Smartlappenkoor. Hoewel ik niet zoveel heb met Schlagers en Smartlappen zou ik het niet willen missen. Het is erg leuk om te doen, zo lang je plezier hebt met elkaar, maakt het soort muziek niet zo veel uit. Dat neemt niet weg dat ik ook muziek speel die ik wel mooi vind. En dat doe ik in de bands Old Bags en Skandall. Er blijft niet echt veel tijd over voor andere hobby’s. We zijn bezig met de voorbereidingen voor de jubileumconcerten en ik heb er veel zin in. Al met al lijkt het een geweldig jubileumjaar te worden.

Ferry Limaheluw

April 2005, café “de Ster”, 24 man en een dirigent met gitaar. Een soort Heino maar dan zonder bril en iets meer kleur. “Junge komm bald wieder, bald wieder nach Haus” van Freddy Quinn. Jawohl….het eerste liedje. Zu spät dacht de dirigent ….ik sta voor 24 gorgelende kraaien. De 2-wekelijkse repetities werden op den duur wekelijks en de gorgelende kraaien transformeerden zich langzamerhand tot zingende zagen. Anno 2015 staat er een band van niveau, met als rots in de branding ‘trekzak’ Agnes, onze accordeoniste. Onmisbaar, trouw en met voorbeeldige inzet. Prima zingende mannen met heel veel plezier en zin. Net geen Maastrichter Staar maar zo vlak er tegen aan. Het Goorse Schlagerkoor heeft Goor en de wereld laten zien en horen dat ondanks geringe zangkwaliteit en –verleden, maar met heel veel plezier en inzet, een niveau is bereikt waarop iedereen trots is.

Jan Roelofsen

Geboren  te Goor, getrouwd met Willemien en we hebben 2 kinderen Mark en Sabine. Vanaf de oprichting ben ik al lid, Ik weet nog goed dat er op een avond een paar mannen bij de Ster kwamen vragen of ze 1 x in de 14 dagen Duitse Schlagers konden oefenen in de achterzaal. Ik vond het meteen zo mooi en ik heb er nog steeds veel plezier in. Het is een goed georganiseerd koor met gezellige mensen, goede muzikanten en leuke optredens. Ook door de activiteiten buiten het oefenen en de optredens zoals ut noazitt’n, de reisjes en de serenades blijft het voor mij een mooie bezigheid / hobby waarvan ik nog jaren hoop deel uit te maken.

Martin Overbeek

Woonachtig in Goor. Na de lagere school ben ik naar de LTS gegaan en heb een opleiding gevolgd voor timmerman. Sinds 1986 zit ik in de interieurbouw en maak tegenwoordig keukens op maat. Vroeger stond bij ons thuis de tv dan ook vaak op een Duitse zender waardoor vele Duitse schlagerzangers voorbij kwamen. Mijn hobby’s zijn motorrijden en zingen bij het Schlagerkoor. Met mijn motor is de eindbestemming dan ook vaak Duitsland en sneuvelt er regelmatig ein Bratwurst. Sinds 2012 ben ik lid van dit toch wel bijzondere gezelschap en zit in de bouwcommissie en sinds kort in de reiscommissie.

Gert Oosterbeek, geboren te Soestdijk. Toen ik 16 jaar was emigreerden mijn ouders naar Markelo en ik moest mee. Woon nu in Goor en ben getrouwd met Diny Wissink. Heb 2 zonen, Wouter en Daan, en 2 prachtige kleinkinderen. Ik hou me in het dagelijkse leven bezig met het produceren van E.P.S. (piepschuim). Ben via Jeroen Bebseler en Jan Roelofsen in contact gekomen met het Schlagerkoor en ben lid geworden. Ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad. Vooral de gezelligheid en het is voor mij een hele fijne manier van ontspanning. Ook geniet ik van de optredens zoals bij de verzorgings- en verpleeghuizen. Want als je ziet hoeveel plezier de mensen hieraan beleven, geeft mij dat een heel goed gevoel. Ik hoop nog lang bij dit koor te kunnen blijven.

Alwie Ecke (Hoek)

Ooh Goor, mien Goor! Zeker van toepassing op mij: geboren en getogen en gek op Goor, de mooiste stad van de wereld. In het dagelijkse leven houd ik mij bezig met de verkoop van vloei- en hulpstoffen om u van A naar B te brengen en verder…en 1 avond in de week met het invullen van een wel zeer geliefde hobby…Het Goorse Schlagerkoor. Groot was de verbazing bij wijlen mijn moeder toen Gerrit Caudron mij destijds benaderde om bij het Schlagerkoor te komen zingen. Alwie, ik heb oe nog nooit heurn zingn. Dat haar opmerking juist was kan een ieder beamen in ons gezellige koor, maar je hebt nu eenmaal waterdragers nodig in het peloton en zij zijn net zo onontbeerlijk als de zingende lijsters. Als medeoprichter van de Laatste Avondcommissie heb ik al menig mooi moment mogen beleven met dit wel zeer gemeleerde brigade van metselaars tot onderwiezers. Waarde lezer, ik garandeer u dat er erg veel gebeurd tijdens onze wekelijkse repetitie op dinsdagavond, het is niet bij zingen alleen en als ik dan weer op woensdagmorgen ruw wordt gewekt uit de kakafonie van vertier van afgelopen avond bij ons etablissement de Ster, garandeer ik u dat er weer een kers op de Schlagerkoortaart is bij gekomen.

Mart Dikkers, samenwonend en met mijn 27 jaar ben ik de jongste zanger. Sinds kort ben ik lid van het Schlagerkoor, samen met Niek en Harmen heb ik mij aangemeld en nog geen moment spijt van gehad. Elke dinsdag is het gezellig en wordt er vrolijk gezongen. De optredens waren een groot succes. Je ziet iedereen vrolijk worden en meezingen naarmate de Duitse Schlagerhits langs komen. Het maakt niet uit of je betonstorter, schoenmaker of pensionado bent. het gaat er om dat je met elkaar een mooie avond hebt.

Tonny Leeftink

43 jaar ben ik getrouwd geweest met Jannie. In augustus 2016 is Jannie plotseling overleden. Ik heb 2 dochters, Bianca en Michelle, en ben trotse opa van 3 kleinkinderen. In 2011 ben ik, na 46 jaar in de bouw te hebben gezeten, bij het Schlagerkoor gekomen om de sociale contacten op peil te houden. Bij het koor zit ik in de bouwcommissie. Hoogtepunten waren voor mij de deelnames aan de Schoolfeestoptocht. In 2012 met de boot “Santiano” en in 2015 met de Achtbaan hebben we veel werk gehad, maar het resultaat mocht er zijn. Twee keer een tweede prijs, top. Het Frühshoppen en de optredens zijn ook altijd mooi en iedere dinsdagavond is voor mij een uitje. Daarom blijf ik zo lang mogelijk bij dit geweldige koor. Mijn motto is dan ook: Geniet van het leven, want je bent er maar even.

Rene Morsink

57 jaar, getrouwd met Irma en 3 kinderen, Tim, Rob en Loes en 2 kleinkinderen Sten en Linn. Van beroep schilder en ben al sinds 2006 bij het koor en vindt het nog steeds erg gezellig met veel hoogtepunten. Vooral het 5 en 10 jarig bestaan waren mooie feesten bij de Ster. Ook 3 x meedoen aan de Goorse optocht was top. En 1 x 2 jaar een uitstapje wat altijd super geregeld is. Ook de optredens in verzorgingshuizen is mooi, waar de oudjes erg vrolijk van worden.

Niek Hietbrink 36 jaar en woonachtig in het buitengebied van Goor. Samen met mijn ouders en zusje hebben we manage de Barlo. Daarnaast ben ik werkzaam bij Alfa melktechniek als verkoper. Mijn contact met het Schlagerkoor is gekomen tijdens de Sjowavond waarin het koor mij begeleidde met het liedje Siera Madre. Dat was echt een gave ervaring. Het is voor mij voornamelijk een avondje zingen en daarna nog even naborrelen met de koorleden in het voorcafé van de Ster. Het mooie vindt ik de verscheidenheid van de mannen en hun verhalen. De ene keer met een lach, de andere keer met een traan, maar we staan er wel als eenheid en dat is een stoer gevoel.